salabankietowa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tel. +48 503 015 456,  +48 606 189 209     

Menu weselne 175 zł od osoby

POWITANIE
Chlebem i solą
Lampka wina musującego dla gości podawana przez kelnerów

I DANIE (proszę wybrać jedno)

  1. rosół z makaronem
  2. krem z borowików z groszkiem ptysiowym
  3. krem ze szparagów
  4. krem z brokułów
  5. francuska zupa cebulowa

II DANIE (proszę wybrać 4 rodzaje ) podawane na półmiskach

  1. schab tradycyjny
  2. rolada śląska wołowa
  3.  
    polędwiczki wieprzowe
  4.  
    de volaile faszerowany
  5.  
    sznycel z indyka

SOSY (proszę wybrać 2 rodzaje)

  1. sos pieczeniowy
  2. sos grzybowo-śmietanowy

DODATKI (proszę wybrać 2 rodzaje)

  1. kluski śląskie
  2. puree ziemniaczane z masełkiem
  3. ziemniaki z wody z koperkiem i masełkiem
  4. ziemniaki zapiekane z tymiankiem
  5. ryż z duszonymi warzywami
SURÓWKI (proszę wybrać 2 rodzaje)
  1. z białej kapusty
  2. z czerwonej kapusty
  3. buraczki
  4. seler ze śmietaną i rodzynkami
  5. z marchwi, jabłka i brzoskwini
  6. mizeria z zielonego ogórka

DODATKI DO OBIADU NA CIEPŁO (proszę wybrać 2 rodzaje)

  1. kapusta zasmażana
  2. kapusta czerwona z boczkiem
  3. marchewka z groszkiem
  4. warzywa duszone

DESER (proszę wybrać jeden rodzaj) do każdego deseru sos do wyboru: truskawkowy ,czekoladowy, toffi ,tiramisu , adwokat

  1. lody z owocami z bitą śmietaną i adwokatem
  2. banan w cieście francuskim z bitą śmietaną
  3. jabłko pieczone z bitą śmietaną i czekoladą
  4. szarlotka z lodami i z bitą śmietaną
  5. puchar ze świeżych owoców z bitą śmietaną + sos

ZIMNA PŁYTA dania znajdują się na stołach weselników

  1. tradycyjny półmisek zimnych mięs pieczonych i wędlin
  2. pasztety z różnego rodzaju mięs
  3. szynka w galarecie 3 rodzaje (sos tatarski, masło chrzanowe, szparagi)
  4. tymbaliki z drobiu
  5. galaretki wieprzowe
  6. deski różnych serów
  7. półmiski rozmaitości (jaja, koreczki, pomidorki koktajlowe, ogórki, galantynki w trzech smakach)
  8. śledzie w oleju, śmietanie, w zalewie korzennej
  9. sos tatarski , sos chrzanowy, musztarda, chrzan, masło, pieczywo jasne i ciemne

SAŁATKI (proszę wybrać 3 rodzaje)

  1. sałatka grecka z serem feta i oliwkami
  2. z gyrosem
  3. jarzynowa
  4. z kurczakiem z sałatą lodową ,pomidorami ogórkiem i papryką
  5. z pierożkami ravioli

I GORĄCA KOLACJA (podawana przez kelnerów proszę wybrać jedno danie)

  1. pierś z kurczaka w śmietanie z pieczarkami i serem
  2. karczek z kapustką kiszoną (rolada)
  3. pieczeń wieprzowa z kopytkami z sosem
  4. udziec z kurczaka ze śliwką, owinięty boczkiem wędzonym
  5. szaszłyk z frytkami lub ryżem z surówką

II i III i IV GORĄCA KOLACJA (podawana przez kelnerów proszę wybrać 3 dania)

  1. Boeuf Strogonow
  2. bogracz
  3. barszcz czerwony z krokietem
  4. żurek z kiełbasą i jajkiem

DODATKOWO bez ograniczeń napoje gorące:

- kawa
- herbata
- woda mineralna gazowana i niegazowana
- soki jabłkowy i pomarańczowy

PATERY OWOCÓW filetowane


CIASTA NA PATERACH

STÓŁ Z CHŁOPSKIM JADŁEM (do wyboru przez parę młodą płatne dodatkowo 1000 zł)

-udziec wieprzowy
-swojska kiełbasa ,szynka, salceson
-pasztety
-chleb staropolski
-smalec ze skwarkami
-ogórki kiszone


DODATKOWO PRZY PODPISANIU UMOWY POKÓJ DLA NOWOŻEŃCÓW GRATIS ORAZ WYNAJEM SAMOCHODU OPEL INSIGNIA GRATIS

 

Istnieje możliwość wynajmu samochodu OPEL INSIGNIA (CZARNY).
Obsługa – fotograf, kamerzysta, orkiestra – odpłatność 100%.
Dzieci do 4 lat gratis, od 4-10 lat 1/2 ceny , powyżej 10 lat 100%.
Dekoracja sali kwiatami żywymi – odpłatnie.